5 tips voor als je begint met bloggen

De beste tips om te beginnen met bloggen

Bloggen, blogs en bloggers welkom in de wereld van een beginnend blogger. Wat leuk dat je wilt beginnen met het schrijven van je eigen blog. Een leuk idee, een leuke stap en nu na het aanmaken van je eigen domein en het installeren van WordPress hier wat beginners tips.

Tip 1: Geniet van het schrijven

Het klinkt misschien wat cliché maar echt, geniet van het schrijven van je eigen blog. Je doet het tenslotte omdat je het leuk vindt en omdat je graag schrijft. Maak je vooral in het begin niet al te druk over het aantal views of bezoekers die je krijgt en leef je lekker uit in je eigen schrijfpaleis. Want voordat er gelezen kan worden, moet er toch echt eerst geschreven worden. Dus begin bij het begin en heb schrijfplezier! Hoe meer jij geniet van het schrijven van teksten, hoe meer je lezers kunnen genieten van het lezen.

Tip 2: Maak het persoonlijk

Het is misschien in het begin wat eng, maar schrijf over jezelf. Maak het persoonlijk. De meeste mensen vinden het leuk en voor jou is het makkelijk schrijven. Hoe meer je jezelf bent en gewoon schrijft wat in je opkomt, hoe meer het vaak door mensen wordt gewaardeerd en herkent.

Tip 3: Heb geduld

Hierboven is het ook al kort genoemd maar echt, heb geduld. Als je bij je eerste bericht 10 views krijgt en bij je tweede bericht 12, so be it. Wees blij met de eerste mensen die je blog lezen en met je eerste reacties. Alles begint bij de eerste stap en blijf vooral schrijven.

Tip 4: Maak het visueel

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en spreekt vaak tot de verbeelding. Kies een leuke afbeelding om je tekst te vergezellen of plak er een Youtube filmpje bij. Beelden zijn vaak leuk voor bij de tekst en een ware toevoeging.

Tip 5: Maak vrienden

Eén van de leukste dingen aan bloggen is wel het netwerk dat je opbouwt. Je ontmoet mensen die je anders nooit zou hebben ontmoet. Mensen vinden je op basis van interesses en jij vindt mensen op basis van hun blogs en interesses. Deel leuke blogs met elkaar en bouw er een feestje van. Enjoy.

Reacties

reacties

Website Ranken
Goed gevonden worden in de zoekmachines gaat zeker niet vanzelf. Door goed op te letten op een aantal belangrijke punten, zal je zien dat ook jij hoger zal ranken in zoekmachines. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.