De afkorting CDN staat voor Content Delivery Network. In totaal bestaat het CDN uit meerdere locaties (wereldwijd). Zij hergebruiken de inhoud van de servers en de cache bestanden die geen regelmatige updates nodig hebben. Deze worden vervolgens lokaal herverdeeld. Door hier voor te kiezen, kiest u voor meer veiligheid, meer snelheid, meer comfort voor de gebruikers en een optimalisatie ranking in het betreffende land. Ook is er sprake van een verlaging van de hostingkosten en een snellere ROI (Return Of Investment).

Waarom een CDN inzetten?

Wanneer u gebruikers over de hele wereld wilt bereiken, is het raadzaam om CDN te gebruiken. Dit kan voor het downloaden van bestanden, maar ook bij het gebruik van een website of een webapplicatie. Als u internationaal actief bent (of uw klanten), dan is het voordeel van CDN dat de pagina’s sneller gedownload kunnen worden. Ook de gegevens kunnen beveiligd worden en er is sprake van verbetering van de gebruikerservaring.

Content Delivery Network en Zoekmachine optimalisatie

De posities in Google kunnen ook veranderen als u CDN gaat gebruiken. Steeds meer bloggers maken de keuze voor CDN. Op het gebied van SEO zou CDN moeten zorgen voor positieve resultaten. Google heeft bijvoorbeeld kenbaar gemaakt dat de snelheid van de website een factor is die mee gaat spelen bij de resultaten. De meeste gebruikers gaan liever naar een snelle website dan dat ze moeten wachten tot een website is geladen. Of dat CDN gekozen moet worden voor de impact op SEO, is een keuze die iemand zelf moet maken. Sommige mensen geven er sterk de voorkeur aan, anderen zijn nog wat terughoudend, omdat ze nog niet precies weten wat de voordelen zijn.

Wat voor impact heeft een CDN op je WordPress Website?

Het is een goedkope optie om CDN te gebruiken bij uw WordPress website. Er zijn er ook die gratis zijn en dan kunt u zelf snel de voordelen ervaren. CDN en WordPress gaan heel goed samen, waarom? Om te beginnen vanwege de snelheid. De laadsnelheid van een website wordt verhoogd als er voor CDN wordt gekozen. Mensen die uw website bezoeken, komen graag op een snelle site en wachten liever niet om een artikel of video te kunnen bekijken. Ook de constante snelheid speelt hierin een rol. Het kan zo zijn dat een website even snel is en dan weer terugvalt in het ‘trager worden’. Maar daar trekt u geen bezoekers mee. Het is van belang dat de website een goede constante snelheid heeft. CDN kan daaraan bijdragen als u het bij een WordPress site gaat gebruiken.

CDN en een wereldwijd bereik

Bij een WordPress website kan het uw doel zijn om een wereldwijd publiek te bereiken. CDN kan u daarbij zeker helpen. Binnen een korte tijd kunt u een groot bereik realiseren. Een ander voordeel is de kostenbesparing, die het ook met zich meebrengt. Veel mensen denken dat CDN duur is, maar door CDN in te zetten kunt u juist geld besparen. Daarnaast is het ook niet moeilijk om CDN met WordPress te laten integreren. Het heeft namelijk een eenvoudige bestandsstructuur. Er zijn diverse CDN plug-ins beschikbaar bij de WordPress Directory. Ook bieden veel providers hun eigen plug-in aan. Een andere optie die u heeft, is een populaire WordPress plug-in caching gebruiken. Deze zorgt voor een eenvoudige CDN integratie, maar het biedt u ook betere optimalisatie functies aan voor de website.

Reacties

reacties

Website Ranken
Goed gevonden worden in de zoekmachines gaat zeker niet vanzelf. Door goed op te letten op een aantal belangrijke punten, zal je zien dat ook jij hoger zal ranken in zoekmachines. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.