Een goed blogbericht maak je zo

Een goed blogbericht bestaat uit vele facetten. Natuurlijk wil je iets schrijven wat voor je doelgroep en lezers interessant is en wat waardevolle relevante informatie biedt maar je wilt ook dat je blogbericht wordt gevonden, gelezen en het liefst nog wordt gedeeld.
Om te beginnen bij het begin, waar moet je op letten bij het schrijven van een goed blogbericht?

Kies je doel en doelgroep

Voor wie schrijf je? Wil je zakelijke klanten aanspreken met je blog? Wil je de nieuwste ontwikkelingen delen of wil je wat meer informatie over je dienst of product aanbieden in blogvorm? En daarnaast, wat is je doel van het schrijven? Wil je graag de discussie opzoeken, wil je alleen informatie delen of wil je dat je site meer bezoekers krijgt door de extra vindbaarheid van je blog? First things first, maak helder voor jezelf wie je wilt aanspreken en met welke reden dat maakt dingen een stuk makkelijker.

Bedenk een pakkende titel

De titel. Daarna komt de titel die je onderwerp duidelijk maakt en ook meteen duidelijk maakt voor wie het interessant is om te lezen. Lezers vinden het altijd fijn om te weten wat ze er aan hebben om verder te lezen, dus laat dit in de titel al duidelijk zijn. Een pakkende titel maakt daarnaast makkelijker vindbaar door Google.

Maak het visueel aantrekkelijk

Het is het goed om te bedenken dat lezers op internet teksten sneller scannen dan teksten op papier. Een overzichtelijke tekst in de vorm van titel, alinea’s en subkopjes maakt visueel aantrekkelijker. Daarnaast doen beelden en filmpjes het goed. Mensen vinden het leuk om er een Youtube filmpje bij te kijken en een beeld maakt de tekst helemaal af.

Interactief of interactie

En last but not least, zoek de interactie op met je lezers. Kijk of je een call to action kunt doen aan je lezers en onderhoud het contact. Dat kan niet alleen leuk en leerzaam zijn, het vergroot je netwerk, vergroot je vindbaarheid en je krijgt meteen feedback van je lezers op je blog en zij zijn uiteindelijk degene voor wie je een goed blogbericht wilde schrijven.

Reacties

reacties

Website Ranken
Goed gevonden worden in de zoekmachines gaat zeker niet vanzelf. Door goed op te letten op een aantal belangrijke punten, zal je zien dat ook jij hoger zal ranken in zoekmachines. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.