Je website hoger in Google ranken?

Het nieuwe zaken doen online

Voor iedereen die tegenwoordig een eigen bedrijf heeft maar ook voor mensen in loondienst is internet een onmisbaar communicatiemiddel. Je gebruikt het om nieuws over je bedrijf naar buiten te brengen en biedt producten aan in de online webwinkel.
Dan is het wel belangrijk dat je website gevonden wordt en aangezien de hele wereld Google gebruikt als nummer 1 zoekmachine wil je hoog in de lijst staan als mensen gaan zoeken. Hoe hoog je website staat in Google heet ranking. Er zijn verschillende manieren om je website te ranken in Google.

Website ranken in Google

Wat belangrijk is bij een website ranken in Google is SEO. Dat staat voor Search Engine Optimization. Hierbij schrijf je de content van je website zo dat er bepaalde zoekwoorden waar veel mensen op zoeken, vaker voorkomen. Google pikt deze keywords op met als gevolg dat je site hoger gerankt wordt. In het verleden kon je heel makkelijk een website ranken in Google door het zoekwoord simpelweg zoveel mogelijk voor te laten komen in de tekst. Dat leidde echter tot keyword stuffing waardoor er buiten de zoekwoorden eigenlijk niks nuttigs meer op de website stond. Tegenwoordig wordt er dan ook gewerkt met keyword density. Dat is een percentage dat aangeeft hoe vaak het zoekwoord terug komt in de tekst. De meeste ondernemers richten zich tegenwoordig op een keyword density van ongeveer 2% tot 8%.

Google Adwords: Keyword Planner gebruiken?

Welke zoekwoorden je gaat gebruiken om je website te ranken in Google is afhankelijk van twee zaken. Hoe vaak er op het woord gezocht wordt, en hoeveel concurrentie een zoekwoord heeft. De ideale combinaties zijn dan ook veel gezochte keywords die nog niet door veel websites worden gebruikt. Google Adwords: Keyword Planner is een handig hulpmiddel om de juiste woorden te vinden voor jou website en is gratis te gebruiken in combinatie met een Gmail account.

Reacties

reacties

Website Ranken
Goed gevonden worden in de zoekmachines gaat zeker niet vanzelf. Door goed op te letten op een aantal belangrijke punten, zal je zien dat ook jij hoger zal ranken in zoekmachines. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.