Je website ranken in de zoekmachine’s

Zoekmachine optimalisatie in een notendop

Search Engine Optimalisation (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie is het zo hoog mogelijk komen te staan bij zoekmachines als Google om zo je doelgroep effectief te kunnen bereiken en zelf vindbaar te zijn. Want wie wil dat nou niet, gevonden worden met de juiste trefwoorden zodat je je doelgroep bereikt? Veel woorden en veel termen voor het simpele gegeven dat je graag wilt dat mensen je website kunnen vinden op internet. En op het moment dat je nog niet bekend bent als bedrijf of website dan is het wel zo handig dat je gevonden kan worden via een zoekmachine als Google.

Gratis door Google gevonden worden

Zoekmachine optimalisatie is niet meer dan dat, je richt je website zo in dat je op een organische manier gevonden wordt door de zoekmachine. Want als je gevonden wordt door Google en bij de eerste zoekresultaten komt te staan dan klikken mensen op je link en gaan ze naar je site. Hoge posities in Google zijn dus ook geld waard. Hoe meer bezoekers, hoe meer potentiele klanten zonder dat je hier voor hoeft te betalen.

3 Factoren die je vindbaarheid vergroten

Er zijn een aantal manieren om je vindbaarheid gratis te vergroten. Zorg ervoor dat je website technisch goed in elkaar zit en dat er een logische structuur aan ten grondslag ligt zodat Google je site kan scannen (indexeren) op belangrijke trefwoorden. Zorg er daarnaast voor dat je belangrijke trefwoorden in je titels en teksten plaatst waarmee je product of dienst gevonden kan worden.

Omdat je gevonden wilt worden via een zoekmachine is het goed om je te verplaatsen in je doelgroep. Waar zoekt je doelgroep op als ze zoeken naar een product of dienst van jou? En als laatste is het handig om zoveel mogelijk andere sites te laten doorlinken naar je site. Hoe meer links, hoe hoger je positie. Populariteit qua links maar ook door het aantal bezoekers verhoogt je positie enorm en dus optimaliseer je zo opnieuw je vindbaarheid.

Reacties

reacties

Website Ranken
Goed gevonden worden in de zoekmachines gaat zeker niet vanzelf. Door goed op te letten op een aantal belangrijke punten, zal je zien dat ook jij hoger zal ranken in zoekmachines. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website.